Åpning av skulpturgate i Svelvik

  • onsdag 23. juni
  • 16:00 – 18:00

Arrangeres av:

Arrangør: Drammen kommune, avdeling kunst og kulturarv, m.fl.
Velkommen til åpning av skulpturgaten i Svelvik sentrum.

Velkommen til åpning av Skulpturer i Svelvik sentrum – langs Storgaten.

Skulpturer plassert i offentlige rom gjør det mulig for alle å oppleve samtidskunst, uten å måtte oppsøke et galleri eller museum. Du kan oppleve åtte flotte skulpturer av kunstnerne Kjersti Wexelsen Goksøyr, «Tre ansikter», Håkon A. Fagerås “Trappetrinn”, Aksel Wolf med «Yinyang» og «Flytende», Anni Onsager, «Tell me another story», Kristine Brodersen “Blad med klokke” og Marit Wiklund «Læregutten». Den åttende er i kommunens eie, og er laget av kunstner Kristin Wexelsen Goksøyr. Det er en sitteskulptur, og har navnet «Kilde». Den har fått plass i Doktorparken, som nylig er oppgradert. Parken ligger ned mot sjøen med videre tilgang til gjestebryggene.

Velkommen til åpning av Skulpturer i Svelvik sentrum – langs Storgaten

  1. juni – Den offisielle åpningen starter i Lalla-parken kl. 16.00

Åpning med
Virksomhetsleder, Arena, kultur, idrett og friluftsliv, Tone Ulltveit-Moe
Nærutvalgsleder for Svelvik, Ebbestad og Berger, Linett Steen Strømnes

Etter den formelle åpningen blir det en guidet vandring fra skulptur til skulptur med kunstner Jurian Kuil. Vandringen gir deg anledning til å bli kjent med Svelvik – byen ved strømmen. 

De som vil kan i etterkant ta turen nedom Batteriøya. Den årlige St. Hans-feiringen arrangeres ikke grunnet koronaen, men man kan ta med seg piknikkurven – grillene er fyrt opp (Husk å følge koronareglene, hold avstand og hold deg til flokken din)
Om man vil kan man også ta turen til Fossekleiva Kultursenter og historisk vandring med Merethe Sortland (Berger museum). Se program for Fossekleiva https://fossekleiva.no/event/kveldsapent/

Se også Marit Wiklund sitt rykende ferske skulpturprosjekt «Vil du være med så heng på». https://fossekleiva.no/event/marit-wiklund-skulpturprosjekter/

 

Medvirkende:

Tone U. Ulltveit-Moe, virksomhetsleder Arena kultur, idrett og friluftsliv (Drammen kommune)
Linett Steen Strømnes, Nærutvalgsleder for Svelvik, Ebbestad og Berger
Jurian Kuil, kunstner

Årets skulpturer er av:
Axel Wolf
Marit Wiklund
Kristine Brodersen
Kjersti Wexelsen Goksøyr
Kristin Wexelsen Goksøyr
Håkon A. Fagerås
Anni Osanger

Se også arrangementet på Facebook.

Om arrangør:
Avdeling Kunst og kulturarv er et ressurssenter for kunst og kulturarv i Drammen kommune. Gjennom dialog og tverrfaglig samarbeid bidrar avdelingen til innovative og faglig sterke kunst- og kulturprosjekter og løsninger, i, og for, det brede kunst- og kulturfeltet i Drammen kommune. Ved å koble historie og samtid bidra avdelingen til at kunst og kulturarv brukes som ressurs i steds- og samfunnsutviklingen.

Meld deg på nyhetsbrev

Vær den første til å motta nyheter om arrangementer, nye initiativer, gode historier og programmet.