Lansering: The State of Artistic Freedom 2023

  • mandag 19. juni
  • 12:30 – 13:30
  • Union Hovedscene

Arrangør: Norsk kulturforum og Freemuse

Kulturminister Anette Trettebergstuen, FNs spesialrapportør for kulturelle rettigheter Alexandra Xanthaki og leder av familie- og kulturkomiteen Grunde Almeland (V) vil være til stede når rapporten “The State of Artistic Freedom 2023” fremlegges på Kulturytrings åpningsdag. Rapporten avdekker et økende press på kunstnerisk ytringsfrihet verden over.  
 
Det er den uavhengige organisasjonen Freemuse som står bak rapporten. Freemuse jobber for kunstnernes ytringsfrihet og overvåker og dokumenterer brudd på kunstnerisk frihet internasjonalt. Organisasjonen har rådgivende status overfor FN og UNESCO, har sitt hovedkontor i Danmark og avdelinger i syv land, inkludert Norge.  

Rapporten for 2023 setter fokus på viktige hendelser og angrep på kunstnerisk ytringsfrihet i 10 land gjennom 2022. På åpningsdagen av Kulturytring 2023 overleveres rapporten til kulturminister Anette Trettebergstuen. 
 
Les mer om rapporten her: https://www.kulturytring.no/rapporten-the-state-of-artistic-freedom-2023-fremlegges-pa-kulturytring/  

Foto: Yi L. Phyo. 

Meld deg på nyhetsbrev

Vær den første til å motta nyheter om arrangementer, nye initiativer, gode historier og programmet.