NOKU presenterer: God kunstner- og kulturpolitikk i kommunene

  • mandag 19. juni
  • 16:00 – 17:00
  • Papirbredden Utescene

Arrangør: Norsk kulturforum

Norsk kulturforum (NOKU) arbeider for å synliggjøre kunsten og kulturens rolle som vesentlig drivkraft i samfunnsutviklingen. Vi tror at et mangfoldig kunst- og kulturliv i alle landets kommuner er med på å styrke folks livskvalitet og helse. NOKU ønsker å løfte kunst og kultur i valgkampen og inviterer til stor debatt om god kunstner- og kulturpolitikk i kommunene. Mange tiår med aktiv kunstnerpolitikk fra statens side gjør Norge til et godt land å være kunstner i, sammenlignet med andre land. Samtidig viser forskning at mange kunstnere har en lønn langt under gjennomsnittsnordmannen.  

Over hele landet finnes det ambisiøse kommuner og regioner som ønsker å tiltrekke seg kunstnere, kulturarbeidere og skape kulturarbeidsplasser og kulturnæring. Likevel snakkes det lite om hvordan kommunene skal utvikle god kunstnerpolitikk i kommunevalget. Det vil vi gjøre noe med og inviterer inn kultursjefer, forskere, kulturhussjefer, kunstnere, kunstnerorganisasjoner, ordførere og politikere til samtale og debatt.  
Vil den reviderte kulturloven bidra til dette? Hvilke muligheter og utfordringer ser politikerne på å satse på kultur de neste fire årene? Hva må til for å bedre legge til rette for utvikling for både kunstnere og kulturarbeidere over hele landet? Og hvorfor snakkes det så lite om kulturpolitikk i valgkampen? 

Innledende samtale med Tor Helge Reinsnes Moen (styreleder NOKU og Kultursjef i Alta kommune), Harald Furre (tidligere ordfører i Kristiansand og administrerende direktør i Konserthuset Kilden), Endre Volden (daglig leder i Molde International Jazz Festival ) og Samsaya Sampda Sharma (nestleder i NOPA).

Politisk debatt med Mette Gundersen (distriktssekretær LO Agder, tidligere statssekretær i Kulturdepartmentet, AP), Herman Ekle Lund (ordførerkandidat Drammen Venstre) og Mira Svartnes Thorsen (festivalarrangør og politiker for MDG, Kristiansand). 

Moderator er journalist i Fagbladet og tidligere redaktør Marte Bjerke.   

Meld deg på nyhetsbrev

Vær den første til å motta nyheter om arrangementer, nye initiativer, gode historier og programmet.