Hva skal vi huske, og hva skal vi glemme? En samtale om hverdagsmakt i arkiv, bibliotek og museum

  • onsdag 21. juni
  • 09:30 – 10:30
  • Biblioteket 2. etg

Arrangør: AKSESS, Museum og Bok & bibliotek

Arkiv, bibliotek og museum (ABM) er fellesskapets hukommelse og samvittighet. Hver dag tar ansatte små og store valg som påvirker hva fremtiden vil vite, det som blir stående som fortellingen om oss. De velger ut, løfter frem og bevarer dokumenter og litteratur, ting og tanker.
 
Velkommen til en samtale om hukommelsesinstitusjonenes hverdagsmakt. Hvordan påvirker den resten av samfunnet? Hvilke stemmer slippes til? Hva er dilemmaene som oppstår? Refleksen er ofte å ta vare på alt, men er det mulig? Hvilke valg må tas, og hvilke prioriteringer og refleksjoner ligger bak?
 
Samtalen ledes av mangeårig NRK-journalist og kulturkommentator Agnes Moxnes. Panelet vil bestå av representanter for sentrale hukommelsesinstitusjoner. Arrangør er fagtidsskriftene AKSESS, Museum og Bok & bibliotek, som til sammen dekker hele ABM-feltet.

Bildet er fra utstillingen «Skjeletter i skapet» ved Nasjonalt Medisinsk Museum/Norsk Teknisk Museum (2017–18). Museet stilte ut deler av sin store samling menneskelige levninger, med mål om refleksjon rundt hvordan dette materialet bør forvaltes. Foto: Håkon Bergseth.

#mangfold #kulturarv #abm #bibliotek #museum #arkiv #bok&bibliotek #aksess

Meld deg på nyhetsbrev

Vær den første til å motta nyheter om arrangementer, nye initiativer, gode historier og programmet.