Finalistene i kåringen av Norges kulturkommune!

  • onsdag 23. juni
  • 09:00 – 09:30
  • Multisal 1
Se opptak

Arrangeres av:

Ti sterke kommuner kniver om en plass i finalen

Alle kommuner i hele landet kan bli med i kampen om å bli Norges kulturkommune. Kåringen har fått en liten oppussing, og nytt av året er at det  ikke er egne fylkeskåringer Dette betyr at flere kommuner fra samme fylke kan komme til finalen.

Resultatet er ti imponerende søknader fra både store og små kommuner som skal kjempe om tittelen som Norges kulturkommune 2021 og overta stafettpinnen etter Drammen kommune.

Bergen kommune
Hammerfest kommune
Kristiansund kommune
Sauda kommune
Skaun kommune
Skien kommune
Sunnfjord kommune
Tysvær kommune
Vennesla kommune
Ål kommune

Søknadene er varierte, og svært gode, og viser det store mangfoldet i kulturkommunene rundt omkring i landet. Ikke minst viser søknadene at kommuner over hele landet jobber aktivt og engasjert med kultursektoren og forholdene for den lokale kulturen.

Med ti imponerende søknader med stor spennvidde, går juryen en utfordrende jobb i møte. Juryen har allerede startet arbeidet og består av Kristin Ørmen Johnsen, leder av Familie- og kulturkomiteen på Stortinget, Bjørn Arild Gram, leder i KS, og styreleder i Norsk kulturforum: Tor Helge R. Moen.

De tre finalistene vil bli annonsert under Kulturytring Drammen.

Finalen og kåringen finner sted under Arendalsuka den 20. august 2021.Om Norges kulturkommune:
Norges kulturkommune er en pris som er innstiftet og deles ut av Norsk kulturforum. Prisen er en anerkjennelse av kommuner som jobber godt med hele bredden av kulturlivets utfordringer og muligheter, der både offentlige, frivillige og private aktører har sin plass og rolle i et helhetlig lokalt kulturliv. Prisen deles ut av Norsk kulturforum annethvert år, og er en tittel som vinnerkommunen har i en 2 års periode. Prisen ble første gang delt ut i 1992. Norsk kulturforum ønsker gjennom prisen å synliggjøre godt lokalt kulturarbeid der hele befolkningen gis mulighet for meningsfull egenaktivitet og gode kulturopplevelser, i tråd med kulturlovens intensjoner. Vinneren av prisen vil i perioden man har tittelen være en nasjonal ambassadør for god lokalt kulturarbeid og blir synliggjort og profilert nasjonalt i samarbeid med Norsk kulturforum.

Norsk kulturforum

Norsk kulturforum er interesse- og kompetanseorganisasjonen for en samlet kultursektor. Våre verdier: Samle, dele, styrke.

Les mer

Meld deg på nyhetsbrev

Vær den første til å motta nyheter om arrangementer, nye initiativer, gode historier og programmet.