Kulturnæring som stedsutvikler?

  • mandag 19. juni
  • 13:00 – 16:00
  • Multisal 1 Union

Arrangør:  Drammen kommune, Viken fylkeskommune, Universitetet i Sørøst-Norge, Næringsforeningen i Drammensregionen, Musikkontoret ØKS, Drammen Scener

Vi ønsker velkommen til et arrangement til inspirasjon og læring. Her får du vite mer om hvordan Liverpool ble transformert fra en sliten havneby til en levende kulturby. Dr. Ged Ryan fra University of Huddersfield er en ekte Liverpudlian med hjertet solid plantet i kulturlivet i hjembyen, og gir oss et engasjerende foredrag om utviklingen i Merseyside-byen.

Runa Strindin gir oss deretter spennende innblikk i hvordan Midgardsblot fant en nisjefestival i smeltedigelen tungrock og vikingtid og hvilke ringvirkninger det gir for Horten og omegn når tilreisende fra hele Europa kommer hit.

Dernest vil sportssjef for hopplandslaget, Clas Brede Bråthen og leder av Byen Vår Drammen, Tom Søgård dele noen tanker om hvordan idrett og kultur i større grad kan dra veksler på hverandre, og ja, vi får et konkret eksempel på det.

Vi ønsker å høre politikere og andre toneangivende personers tanker om satsing på kultur som stedsutvikler, og drar i gang en debatt avslutningsvis. Kultursosiolog Knut Schreiner (Rodeo Arkitekter), kjent fra bl.a. Euroboys og Turboneger, ønsker velkommen og loser oss gjennom programmet.

Foto: 191604125 © Nicoleta Raluca Tudor | Dreamstime.com

#kulturnæring #kulturogidrettsammen #kultursomstedsutvikler

Meld deg på nyhetsbrev

Vær den første til å motta nyheter om arrangementer, nye initiativer, gode historier og programmet.