Kunstnersamtale i Strømsø kirke

  • mandag 21. juni
  • 18:30 – 19:15

Arrangeres av:

Arrangør: Strømsø kirke
Bak prosjektet «Fuglene»

Bakom prosjektet. Kunstneren bak installasjonen Fuglene i Strømsø kirke, Katrine Køster Holst i dialog med prest Karoline Faber. Om kunstinstallasjonen, hvordan den ble til og erfaringer med kunstverket i kirkerommet. Gratis entré.

Installasjonen «Fuglene» består av 2000 fugler støpt i porselen. Gjennom de siste årene har fuglene gjestet ulike historiske bygninger, sist Chapel Royal i Dublin (2014). I år kommer de til Strømsø Kirke i en ny stedsspesifikk versjon. Utstillingen åpnes kl. 18:00 den 23. mai av biskop Jan Otto Myrseth.

Fugler kan fly hvor de vil mellom himmel og jord, båret av luft under vingene. Ledet av et usynlig kompass som hjelper dem å finne frem.

Hva om fuglene fløy inn i det hellige rommet?
Ville det påvirke perspektiver og tanker?

Det var tanker som disse Karoline Faber, prest i Strømsø Kirke, fikk da hun for et par år siden traff kunstneren og fikk høre om dette kunstprosjektet.
Strømsø kirke er Drammen bys eldste kirke og har vært kirken for Strømsø i mer enn 350 år. Fremover skal den brukes som Åpen kirke for hele byen: med blant annet hverdags- og dialoggudstjenester, samtaler og sjelesorg, konserter og kulturarrangementer og kunstprosjekter.

Kirken er også åpen tirsdag 22. juni fra 1200-1600 og onsdag 23. juni fra 1200-1600, med mulighet for å besøke installasjonen.Katrine Køster Holst (f. 1979 i Århus, Danmark) bor og virker i Drammen og arbeider innenfor en eksperimentell del av det keramiske fagfeltet. Hun har deltatt på en rekke utstillinger i innog utland. Hennes arbeider inngår blant annet i samlingen til Nasjonalmuseet og Permanenten Vestlandske Kunstindustrimuseum. Køster Holst er tidligere utdannet fra Kunsthøgskolen i Bergen (2006) og har doktorgrad fra Kunsthøgskolen i Oslo (2019) Utstillingen har mottatt støtte fra Eckbos legat, opplysningsvesenets fond OVF, Tunsberg Bispedømme, Strømsø Menighetsråd og Viken Fylkeskommune.

Foto: Susanne K.Johansen

Strømsø kirke

Drammen bys eldste kirke og en modig og raus Bykirke som avdekker, lindrer og forandrer. En kirke med rom for alle.

Les mer

Meld deg på nyhetsbrev

Vær den første til å motta nyheter om arrangementer, nye initiativer, gode historier og programmet.