Litterær samtale med vinner av Triztan Vindtorn poesipris 2023, Øyvind Rimbereid

  • tirsdag 20. juni
  • 18:00 – 19:00
  • Biblioteket 2. etg

Arrangør: Drammensbiblioteket

Triztán Vindtorn poesipris ble i år delt ut for 11. Gang. Prisen ble tildelt Øyvind Rimbereid.

Rimbereid debuterte som forfatter med novellesamlingen Det har begynt i 1993 og siden har han skrevet både skrevet essays, roman og dikt. Han har som den eneste lyriker mottatt Kritikerprisen to ganger, og nå også Triztan Vindtorn poesipris.

Denne kvelden kan du høre ham fortelle om sitt mangefasetterte forfatterskap i samtale med litteraturformidler ved Drammensbiblioteket, Pernille Høegh.

Om prisen:

Triztan Vindtorn poesipris deles ut årlig av Drammensbiblioteket i samarbeid med Aschehoug Forlag, Den norske Forfatterforeningen og Viken fylkeskommune. Prisen er på kr 100 000,- og tidligere vinnere er Eldrid Lunden, Tone Hødnebø, Erling Kittelsen, Inger Elisabeth Hansen, Gro Dahle, Stein Mehren, Terje Dragseth, Cecilie Løveid, Øyvind Berg og Pedro Carmona-Alvarez

Prisen skal gå til en norsk forfatter som har gjort en stor innsats for norsk poesi. Prisen kan også tildeles en forfatter som skriver i andre uttrykksformer enn tradisjonell poesi i bokform, dersom juryen mener at dette har hatt stor betydning for poesiens rolle i Norge. Formålet med prisen er å øke interessen for poesi, og å bidra til at Drammen markerer seg som en kulturby i nasjonal sammenheng.

Foto: Drammensbiblioteket

Meld deg på nyhetsbrev

Vær den første til å motta nyheter om arrangementer, nye initiativer, gode historier og programmet.