Utstillingsåpning: Konsertplakater

  • mandag 19. juni
  • 17:00 – 18:00
  • Union Hovedscene

Arrangør: Interkultur

Sted: Utenfor Union Scene

Hvordan presenterer man seg selv og sitt musikkuttrykk, og hvordan reklamerer man for sin egen musikk og konsert? Er det store forskjeller mellom land og musikkuttrykk? Hvordan har det norske kulturlivet blitt bredere og mer fargerikt i de siste årene?

Mandag 19.juni kl. 17.00 inviterer vi til åpning på utstillingen Konsertplakater, som viser den store visuelle bredden, fra de helt minimalistiske til de mest fargesprakende. “Grell”, “vakker”, “eksotisk”, “kjedelig”, “grusom”?  Utstillingen oppfordrer til refleksjon og diskusjon rundt estetikk, funksjon og kommunikasjon!

Musikalsk innslag av Lius Machado og Andreza Muren Pedroza.

Det norske kulturlivet har blitt mer variert og viser en større bredde de siste årene. Dette skyldes til dels økt tilflytting av musikere og kunstnere fra ulike land, som bringer med seg sine egne tradisjoner og kulturer. Fokuset på inkludering og mangfold i kultursektoren har også økt, og det er en større bevissthet om viktigheten av å inkludere ulike stemmer og perspektiver i norsk musikkliv. Denne visuelle samlingen gir et innblikk i hvordan ulike musikere velger å presentere seg selv og sitt musikkuttrykk for publikum.

Flere av plakatene i utstillingen kommer fra Samspills arkiv. Samspill International Music Network er en interesseorganisasjon som gjennom 25 år har jobbet med å fremme og støtte internasjonale musikkuttrykk i Norge. Gjennom sitt arbeid og samarbeid med utøvere innen ulike musikalske sjangre fra forskjellige land, har Samspill bidratt sterkt til at den norske musikkscenen er så rik og mangfoldig som den er i dag.

Interkultur Drammen kommune har i samarbeid med Kunst og Kulturarv Drammen kommune, Kulturkollektivet DIWAN og Samspill International Music Network kuratert en utstilling med konsertplakater fra 2000-tallet og frem til i dag.

Bilde: Kulturkollektivet DIWAN

Meld deg på nyhetsbrev

Vær den første til å motta nyheter om arrangementer, nye initiativer, gode historier og programmet.