Gjennom tre fulle dager skal kulturfeltet samles for å sette kunst og kultur på dagsorden i valgkampen.

Kulturytring er Norges største nasjonale arena for kulturpolitikk og arrangeres for andre gang i Drammen i juni 2023. 

Kulturytring ble arrangert i Drammen for første gang i juni 2021. Til tross for pandemi ble det gjennom tre dager avviklet et tett program på seks scener med over 80 programposter som ga nær 4500 digitale visninger. Over 50 organisasjoner bidro med egne arrangementer. Initiativet tiltrakk nærmere 1000 deltakere totalt.

Kulturens Arendalsuka

– Erfaringene fra 2021 viser et stort behov for at hele kulturfeltet samles for å løfte kunst og kultur som politikk- og samfunnsområde, sier Monica Larsson, generalsekretær i Norsk Kulturforum som er initiativtaker og ansvarlig for Kulturytring.

Initiativet springer ut av organisasjonens visjon om at et levende kunst- og kulturliv over hele landet er den viktigste drivkraften for god samfunnsutvikling og økt livskvalitet.

– Kulturpolitikken utvikles jo ikke i et vakuum, men gjennom en åpen og levende debatt og aktiv meningsbryting i det offentlige rom, sier Larsson.
Derfor er Kulturytring Norges viktigste kulturpolitiske møteplass og debattarena. Vi gleder oss over å kunne ønske velkommen til kulturens Arendalsuka og til et yrende folkeliv i Drammen i juni 2023!

Meld deg på nyhetsbrev

Vær den første til å motta nyheter om arrangementer, nye initiativer, gode historier og programmet.