Å tenke stort – barn, unge, kultur og byutvikling i Sandnes!

  • onsdag 21. juni
  • 10:30 – 11:30
  • Drammen Kulturhus

Arrangør: NOKU Rogaland

Sandnes fikk i 2022 regjeringens pris for Norges mest attraktive by. Begrunnelsen var blant annet en tydelig satsing på barn og unge gjennom mange år, samt nye Ruten – ifølge juryen et av Norges mest vellykkede byrom. 

Hvordan kom Sandnes dit, nærmest mot alle odds? Fra stempelet «Norges styggeste by» på 1980-tallet har kommunen tatt grep som har snudd utviklingen og skapt et attraktivt sentrum. I dette arbeidet har involvering og tydelig satsing på barn og unge vært sentralt. Joda, vi vet at framsynte og dristige politikere er viktige – men det var barn og unge som først lanserte ideen om å gjøre parkeringsplassen Ruten om til en park. Gjennom prosjektet Barnas By har barn og unge i Sandnes vært invitert inn til å delta aktivt i byutviklingen de siste 15 årene. Et av mange viktige bidrag til at Sandnes i 2022 ble kåret til Norges mest attraktive by. 

FNs bærekraftmål er sentrale i Sandnes kommune; og sosial bærekraft er gitt særlig oppmerksomhet i den kommende kommuneplanen for Sandnes. Dette handler om inkludering, å redusere ulikheter, og om å gi like muligheter for alle uansett bakgrunn.

Foto: Sandnes Sentrum / Rune Helliesen

Meld deg på nyhetsbrev

Vær den første til å motta nyheter om arrangementer, nye initiativer, gode historier og programmet.