Les fullt program her 

MANDAG 19. JUNI 

Åpning av Kulturytring 2023: Masud Gharahkhani, Ella Marie Hætta Isaksen, Charlotte dos Santos +++ 

Den formelle åpningen blir gjort av stortingspresident Masud Gharahkhani, mens åpningsappellen blir holdt av den samiske artisten, skuespilleren og klimaaktivisten Ella Marie Hætta Isaksen. Charlotte dos Santos vant i år spellemannsprisen i sjangeren RnB/Soul for debutalbumet Morfo, og på årets Kulturytring står hun for det musikalske innslaget på åpningsseremonien 19. Juni. Det frivillige kulturlivet i Drammen kommune vil også være til stede med korps. 

In Search of Democracy 3.0: Interaktiv installasjon av Østfold Internasjonale Teater

En spesialutformet installasjon plasseres sentralt i byen. Rundt installasjonen sitter et team av profesjonelle illustratører som inviterer deg til å sitte ned og svare på et enkelt spørsmål: Hva savner du i byen eller på stedet der du bor? Hver samtale resulterer i en tegning som umiddelbart henges opp i installasjonen. 

Figur i Fossekleiva: The Birds of Terpischore, Libella og Fossekleiven er til stede på Kulturytring 2023

Figur i Fossekleiva (FiF) 

Figur i Fossekleiva (FiF) er til stede på og rundt Papirbredden og Ypsilon hele dagen med flere verk og aktiviteter. Hit kommer figurene The Birds of Terpischore, Libella og Fossekleiven – les mer her.

Markedet for scenekunst og Marked for musikk presenterer Treig av Det Andre Teateret

«Fram til kvelden 17. desember 2011 levde Mari i troen på at hun var heterofil, og at hun bare var usedvanlig treig når det kom til å bli interessert i gutter. Den natta jobbet underbevisstheten hennes som den aldri har gjort før, og morgenen etter våknet hun og skrev følgende i dagboka: I dag våknet jeg med en klar følelse av at jeg er gay. Det er veldig rart.

Aha! Ikke bare hadde hun en åpenbaring om at hun likte jenter, det føltes også som at den siste puslespillbiten hun ikke visste manglet var satt på plass, og at verden for første gang var i balanse. Veien videre kunne kanskje vært veldig enkel, men med Mari er ingenting enkelt! Tvert imot.»

Treig er Mari Thingelstads første solo-forestilling. Det er en forestilling som er både morsom, rørende og kanskje vitenskapelig opplysende.

Målgruppe fra 15 år, varighet 50 minutter.

Arbeidsvisning av Karhutanssi av Astrid Serine Hoel 

Med sin kvenske bakgrunn vil danser, koreograf og skuespiller Astrid Serine Hoel sette fokus på kvensk kultur og tradisjoner. Astrid Serine Hoel er selv koreograf og danser i forestillingen. Karhutanssi (på norsk: “Bjørnedans”) skal ha premiere på Festspillene i Nord-Norge i 2023, men før det blir det eksklusive arbeidsvisninger under Kulturytring i Drammen. 

In Search of Democracy 3.0, forestilling 

Østfold Internasjonale Teater kommer til Kulturytring med produksjonen In Search of Democracy 3.0. Er demokratiet levedyktig i sin nåværende form? Noe må endres. Men hva, og hvordan, spør kompaniet New Heroes, som leter etter svar i hele Europa. In Search of Democracy 3.0 hadde norgespremiere i regi av ØIT høsten 2021. Under årets Kulturytring kommer den kritikerroste forestillingen tilbake, fulgt av en utstilling med samme navn.  

Forestillingen er en energisk og humørfylt forestilling om makt og politikk, hvor publikum blir med på jakt etter et oppgradert demokrati. Oukje den Hollander og Lucas de Man, som også er en kjent tv-personlighet i Nederland, leder publikum trygt og effektivt gjennom det hele. Skuespillerne forholder seg hele tiden aktivt til publikum, som kan bidra med sine innspill eller gjennom avstemming.  

Gratis forestilling, åpen for alle. 

Minikonsert: Veronica Lillesveen Akselsen 

Minikonsert knyttet til foredraget “Et folk til besvær – Innføring i Norsk politikk overfor Romanifolket/taterne” arrangert av Taternes Landsforening 

Filmprat: Margreth Olin 

Den prisbelønte filmregissøren Margreth Olin kommer til bærekraftscenen på Kulturytring. Her snakker hun om sin nyeste film, den storslåtte naturdokumentaren Fedrelandet. Hva er kunstens plass i det grønne skiftet, natur og klima? Margreth Olin møter til en samtale med Mia Frogner, bærekraftansvarlig på Øyafestivalen. 

Konsert: Trio ArCOrno

Marianne Hofland Finseth er utdannet ved NMH med diplomeksamen i horn. Hun har bred er faring som orkestermusiker, teatermusiker og som pedagog. Marianne er spesielt glad i kammermusikk og har sammen med musikerne i Trio ArCOrno bestilt flere nye verk som inkluderer horn. Sist trioen Chiaroscuro av Kari Beate Tandberg. Verket Kvite Fuglar, inspirert av diktet til Tor Jonsson, er skrevet til henne av komponisten Yngve Sporild Breievne.

Monica Tomescu-Rohde er en aktiv konsertpianist og styreleder av Musikkens Venner Drammen. Hun er også leder av Norges første konsertserie dedikert utelukkende til kvinnelige komponister: “Kvinnelige spor i musikkhistorien”. Siden 2017 har hun kuratert over 50 konserter og presentert ca 60 kvinnelige komponister for et bredt publikum.

UKM-konsert

UKM står for Ung Kultur Møtes og foregår både lokalt, regionalt og nasjonalt. I hele landet er ungdom engasjert og uttrykker seg gjennom kunst og kultur i en rekke sjangre og kompetanseområder innenfor UKM.  

I løpet av denne konserten inviterer vi publikum til å møte noen av morgendagens premissleverandører i kulturlivet. Ungdom fra Østlandet vil by på musikalske innslag i varierende sjangre gjennom sine særegne uttrykk.  

Konsert: Marte Wulff 

Mandag 19. juni åpner den to ganger Spellemann-nominerte visepopartisten Marte Wulff programmet på Kulturytring sin egne, grønne, bærekraftscene. Gjennom hele festivalen holder bærekraftscenen fokus på klima- og bærekraft gjennom arrangementer knyttet til temaet. 

Wulff er kjent for sine historiefortellende tekster og sin sterke formidlingsevne, og en særlig vilje til å forholde seg kunstnerisk til komplisert eller alvorlig tematikk. Siden 2017 har hun utmerket seg som en tydelig stemme for klima- og miljøsaken gjennom sin musikk, grønne turneer, som aktivist, debattant og med kronikker i landets største aviser. 

Hennes nyeste utgivelse, det avantgardistiske konseptalbumet Øya/øyet (2022), er i sin helhet viet klimakampen, og er laget i samarbeid med produsent og trompetist Sjur Miljeteig. 

Penny Arcade: Longing Lasts Longer

Warhol-legende til Drammen! Artisten, aktivisten og dronningen av New Yorks skeive undergrunn, Penny Arcade, kommer til Kulturytring 2023 med monologen Longing Lasts Longer.

Denne kompromissløse forestillingen har vært spilt i mer enn 40 byer verden over, og er en miks av rock’n roll-komedie og kulturell kritikk som du kan danse til. Penny Arcade søker alltid å underholde og utfordre både seg selv og sitt publikum. Med sin sjeldne evne til å artikulere ideer som ofte forblir uuttalt og med et utgangspunkt i en kollektiv psyke, bidrar hun med håp og optimisme. Velkommen til en kveld med farlige idéer og radikal undring over hva det vil si å være menneske her og nå.

TIRSDAG 20. JUNI 

Danseperformance: Flytende drømmer av Casse-Cou Project 

Med produksjonen «Flytende Drømmer» ønsker Casse-Cou Project å utforske et landskap av bevegelser som fanger dansens rytmikk, dynamikk og allsidighet i samspill med organisk form. 
 
Casse-Cou Project ble etablert høsten 2022 i Drammen, Norge, av scenekunstnerne Wenche Brun, Lise Rusås Kristoffersen og Sigurd Kirkerud Roness. Gruppen består på nåværende tidspunkt av ni dansere fra henholdsvis Drammen, Lier, Røyken og Kongsberg, og ble stiftet med et ønske om å tilby både nyetablerte og etablerte scenekunstnere en arena der de kan videreutvikle seg som scenekunstnere i et profesjonelt miljø med treninger og oppsetninger lokalt.

Tigerstadsteatret: Tigerbussen 

Tigerstadsteatret besøker Kulturytring for første gang og spiller oppsøkende og gratis med Tigerbussen som er et teater på hjul. Det spilles forestillinger av «Ubåt» klokken 15:30 og 18:00.  Les mer her.

Tigerstadsteatret har en visjon om at alle barn og unge skal få oppleve teater som kan bety noe for dem for resten av livet.  

Når Tigerstadsteatret parkerer Tigerbussen i Drammen under årets Kulturytring er det en invitasjon til å oppleve bakkenært og relevant teater for barn. Tigerstadsteatret ønsker at det skal være en berikelse å vokse opp i byen, samt at alle barn skal ha like muligheter til å oppleve scenekunst, uavhengig av demografi. 

The Fantastic Life of Minnie Rubinski

Her får publikum lov til å tre inn i hjernen til Minnie Rubinski. En hjerne med begynnende demens der grensene mellom virkelighet og fantasi er i ferd med å viskes ut. Hva er virkelig og hva er ikke?

Installasjonen er intim og inviterer kun en liten gruppe inn av gangen. Minnene i livet til Rubinski levendegjøres gjennom filmet figurteater og musikk. Vision Mechanics fra Edinburgh består av Symon Macintyre og Kim Bergsagel.

«The Fantastic Life of Minnie Rubinski” kommer direkte til Fossekleiva etter premieren under Manipulate Festival, der den fikk en rekke glimrende anmeldelser.

Det er sjeldent å finne ro i en annens kropp

I vår verden er det lite plass for sykdom og ubehag. Vi preges av en kultur der den sterke, friske kroppen dyrkes frem og sykdom gjemmes bort. Denne utstillingen undersøker det å leve med kroppen, uansett hvordan den føles på innsiden. Med et selvbiografisk utgangspunkt vil publikum her få mulighet til å tre inn i sykdommens epicenter, et sted bestående av lydsensitivitet, synskaos, distanse og en konstant lengsel mot å eksistere i en annens kropp.

Utstillingen er skapt av Katrine Leth som er iscenesetter og performer, i tett samarbeid med scenograf Mari Kamsvaag, musiker og performer Kaja Mærk Egeberg, performer Anders Tougaard, lysdesigner Corentin JPM Leven og lydkunstner Thomas Bergsten.

Brageteatret: På omveien hjem (forestilling) 

Vinde tar toget helt alene, uten at foreldrene hennes vet om det. Hun skal til Lillehammer på bursdagen til lillesøsteren sin. 
Vinde og hennes beste venn Ronald skal spille blokkfløyte, og Vinde har til og med tatt med bunad. Ronald skal ha superhelt-drakt på. 

Tilfeldigvis på dette toget, sitter Britt ved siden av henne. De to begynner å snakke sammen. Ganske mye snakker de sammen. De blir rett og slett skikkelig godt kjent. Det viser seg at Vinde har opplevd noe som var veldig vanskelig og uforståelig. Hun bærer på en stor, stor sorg. Hun tror at det er hennes skyld at lillesøsteren ble syk og måtte på sykehus. 

På reisen til Lillehammer oppstår minner og bilder fra fortiden, det er en reise både til Lillehammer og til en forståelse av det som ikke egentlig kan forstås. Hva skjer når vi dør? Hvor blir vi av da? 

Karhutanssi av Astrid Serine Hoel 

Med sin kvenske bakgrunn vil danser, koreograf og skuespiller Astrid Serine Hoel sette fokus på kvensk kultur og tradisjoner. Astrid Serine Hoel er selv koreograf og danser i forestillingen. Karhutanssi (på norsk: “Bjørnedans”) skal ha premiere på Festspillene i Nord-Norge i 2023, men før det blir det eksklusive arbeidsvisninger under Kulturytring i Drammen. 

Lansering av Oslofjord Triennale 2024 

Oslofjorden er i krise. Det er nødvendig med en endring for at fjorden skal overleve! Hva kan kunst egentlig bidra med? Kan en ikke heller engasjere seg politisk eller i en miljøorganisasjon for å redde Oslofjorden?  
 
Oslofjord Triennale er et kunstprosjekt og en plattform med et hovedmål: Å redde Oslofjorden! På lanseringen vil triennalen bli presentert av initiativtakerne, i samtale med kunstnere, forskere og marinbiologer. Initiativtagerne forteller om sitt foregangsarbeid med å utvikle bærekraftige ressurser for det visuelle kunstfeltet.     

In Search of Democracy 3.0, forestilling 

Østfold Internasjonale Teater, kommer til Kulturytring med produksjonen In Search of Democracy 3.0. Er demokratiet levedyktig i sin nåværende form? Noe må endres. Men hva, og hvordan, spør kompaniet New Heroes, som leter etter svar i hele Europa. In Search of Democracy 3.0 hadde norgespremiere i regi av ØIT høsten 2021. Under årets Kulturytring kommer den kritikerroste forestillingen tilbake, fulgt av en utstilling med samme navn.  

Forestillingen er en energisk og humørfylt forestilling om makt og politikk, hvor publikum blir med på jakt etter et oppgradert demokrati. Oukje den Hollander og Lucas de Man, som også er en kjent tv-personlighet i Nederland, leder publikum trygt og effektivt gjennom det hele. Skuespillerne forholder seg hele tiden aktivt til publikum, som kan bidra med sine innspill eller gjennom avstemming.

Gratis forestilling, åpen for alle.   

Litterær samtale med vinner av Triztan Vindtorn poesipris 2023, Øyvind Rimbereid 

Triztán Vindtorn poesipris ble i år delt ut for 11. gang til forfatteren Øyvind Rimbereid. Rimbereid debuterte som forfatter med novellesamlingen Det har begynt i 1993 og siden har han skrevet både skrevet essays, roman og dikt. Han har som den eneste lyriker mottatt Kritikerprisen to ganger, og nå også Triztan Vindtorn poesipris. Denne kvelden kan du høre ham fortelle om sitt mangefasetterte forfatterskap i samtale med litteraturformidler ved Drammensbiblioteket, Pernille Høegh.   

UNG | Union Rock presenterer: lille Caesar

lille Caesar aka Adam Gryting (17) har opparbeidet seg en enorm musikalsk erfaring på tross sin unge alder. Som 14-åring deltok han i Norske Talenter og kom helt til finalen der han sjarmerte dommerne og det norske folk med sin særegne stemme og kjappe kommentarer. Sammen med sin bror og far, som har vært en viktig støtte for ham i hans musikalske karriere, har han vært å se på TV-skjermen. Blant annet på Beat for Beat og Allsang På Grensen, der han gjorde sterke versjoner av andre sine låter.

I 2020 slapp han sin debutlåt på engelsk, «Be Alright», som ble ukas låt på P3. Siden da har han sluppet mye musikk, men i fjor valgte han å begynne å skrive på norsk og endret artistnavnet sitt til lille Caesar. Første låt på norsk kom i august 2022 og het «de andre». Mottakelsen var veldig god, og låta gjorde og en fin figur i NRK-serien VGS, som Adam medvirket i.

Klimaperformance: Bodil Rørtveit

Artist Bodil Rørtveit har dei siste åra gjort seg bemerka som ein uttrykksfull, særegen vokalkunstnar med stor stemme. Ho krysser gjerne sjangergrenser frå folkemusikk til verdensmusikk, kunstmusikk og jazz, og lagar vokalorkester med sin Loop station. Menneskets forhold til naturen står sentralt i prosjekta hennar, og målet hennar er å lage musikalske konsept og totalopplevingar som både gir ei kjensle av nærvær og fellesskap – med eit ønske om at vi saman skal handle til det beste for planeten og menneskeheten. 

Rørtveit samarbeidar ofte med scenekunstnarar i prosjekta sine, blant anna i konsertforestillinga Sustain der alle instrument var laga av plastsøppel (urframført på Festspillene i Bergen, og seinere i orkesterversjon med Bergen Filharmoniske Orkester). Våren 2021 hadde ho premiere på Det Vestnorske Teateret som komponist og utøvar på soloforestillinga “RØYST – eller Bodil sluttar med innestemme”. Under Festspillene i Bergen 2021 gjorde Rørtveit det kritikarroste konseptet sitt; “Hengekøyekonsert”, der publikum lytta til musikken og fuglesang i hengekøyer i skogen. Hausten 2023 er ho aktuell med turné med solokonserten «Vokalise for den blå planeten» – ein vokal hyllest til den vakre planeten vår. 

DJ Nefertiti 

DJ Nefertiti har fått Oslo til å danse til kwaito og kizomba i et tiår. Nå står Drammen for tur. 

Norsk-somaliske Idil tok DJ-navnet Nefertiti i 2009, da hun bestemte seg for å bringe arabiske og afrikanske sjangere, som afrohouse, kwaito, highlife og kizomba, til Oslos dansegulv. Hun opplevde at Osloscenen, som var rik på mye annen musikk, manglet arenaer hvor afrikansk og arabisk musikk kunne danses til. Det ble svært godt mottatt og hun har siden hatt egne klubbkvelder på blant annet The Villa, Internasjonalen, Turkish Delight og Jaeger. Dansegulvet har vært stappfullt siden starten. 

I løpet av de siste årene har musikken hun spiller blitt vanligere å høre på klubber i Oslo – folk kan mer om den og vil høre mer. DJ Nefertiti er snar med å peke på økt tilgjengelighet som årsaken til det, men en stor del av æren tilfaller enestående formidlere, som sprer budskapet, kveld etter kveld. 

H.C. GILJE OG MAJA RATKJE LIVE PÅ GODSEN 

Maja S. K. Ratkje og HC Gilje har siden 2012 samarbeidet om en performanceserie hvor Gilje benytter en serie LED-skjermer for å skape en dynamisk horisont bak Ratkjes vokal og elektroniske improvisasjon. Skjermene fungerer både til visning og som lyskilder, og vil lyse opp hele lokalet.  

Ratkje og Gilje har tidligere spilt sammen under blant annet Kongsberg Jazzfestival (2015), Sonica Festival, Glascow (2013), Sonic Acts festival, Amsterdam (2013), Kontraste festival, Krems, Austria (2012), Bozar Electronic Arts Festival, Bozar, Brussels (2012) og Festspillene i Bergen, Johanneskirken (2012).

Ost & Kjex og konseptet KulturPlis er på Kulturytring tirsdag 20. juni. | Foto: Henrik Lindahl

KulturPlis med Ost & Kjex

Fra 21:45, rett etter DJ Nefertiti, står Ost & Kjex for dansbar, elektronisk musikk foran Union hovedscene med konseptet KulturPlis. 20-årsgrense. Arrangementet er åpent for de med og uten festivalpass til Kulturytring. 

Plis er et konsept det er vanskelig å beskrive med ett ord: Det er en blanding av after-Kulturytring, kaffepause, feel good, åpent hus, chilling og kanskje til og med dansing. 

Hvem er det for?
Alle. Er du med kollegaer på Kulturytring? Ta de med på Plis. Har du tenkt til å samle gjengen en tirsdag? Ta de med på Plis. Har du lyst til å danse til de sene nattetimer? Ta de med på Plis. Vil du bare chille en ettermiddag med gode venner? Plis!

ONSDAG 21. JUNI 

Karhutanssi av Astrid Serine Hoel 

Med sin kvenske bakgrunn vil danser, koreograf og skuespiller Astrid Serine Hoel sette fokus på kvensk kultur og tradisjoner. Astrid Serine Hoel er selv koreograf og danser i forestillingen. Karhutanssi (på norsk: “Bjørnedans”) skal ha premiere på Festspillene i Nord-Norge i 2023, men før det blir det eksklusive arbeidsvisninger under Kulturytring i Drammen. 

Med seg har Hoel komponistene Beddari Nilsen Ramstad når hun utvikler en storslått forestilling, med dansere og musikere på scenen. Tradisjonsdans knyttet til kvensk kultur mikses med blant annet break, house og samtidsdans. Med 9 utøvere på scenen kan man si at dette blir Norges første kvenske danseforestilling i stor skala!  

The Fantastic Life of Minnie Rubinski

Her får publikum lov til å tre inn i hjernen til Minnie Rubinski. En hjerne med begynnende demens der grensene mellom virkelighet og fantasi er i ferd med å viskes ut. Hva er virkelig og hva er ikke?

Installasjonen er intim og inviterer kun en liten gruppe inn av gangen. Minnene i livet til Rubinski levendegjøres gjennom filmet figurteater og musikk. Vision Mechanics fra Edinburgh består av Symon Macintyre og Kim Bergsagel.

«The Fantastic Life of Minnie Rubinski” kommer direkte til Fossekleiva etter premieren under Manipulate Festival, der den fikk en rekke glimrende anmeldelser.

Det er sjeldent å finne ro i en annens kropp

I vår verden er det lite plass for sykdom og ubehag. Vi preges av en kultur der den sterke, friske kroppen dyrkes frem og sykdom gjemmes bort. Denne utstillingen undersøker det å leve med kroppen, uansett hvordan den føles på innsiden. Med et selvbiografisk utgangspunkt vil publikum her få mulighet til å tre inn i sykdommens epicenter, et sted bestående av lydsensitivitet, synskaos, distanse og en konstant lengsel mot å eksistere i en annens kropp.

Utstillingen er skapt av Katrine Leth som er iscenesetter og performer, i tett samarbeid med scenograf Mari Kamsvaag, musiker og performer Kaja Mærk Egeberg, performer Anders Tougaard, lysdesigner Corentin JPM Leven og lydkunstner Thomas Bergsten.

In Search of Democracy 3.0, forestilling

Østfold Internasjonale Teater, kommer til Kulturytring med produksjonen In Search of Democracy 3.0. Er demokratiet levedyktig i sin nåværende form? Noe må endres. Men hva, og hvordan, spør kompaniet New Heroes, som leter etter svar i hele Europa. In Search of Democracy 3.0 hadde norgespremiere i regi av ØIT høsten 2021. Under årets Kulturytring kommer den kritikerroste forestillingen tilbake, fulgt av en utstilling med samme navn.  

Forestillingen er en energisk og humørfylt forestilling om makt og politikk, hvor publikum blir med på jakt etter et oppgradert demokrati. Oukje den Hollander og Lucas de Man, som også er en kjent tv-personlighet i Nederland, leder publikum trygt og effektivt gjennom det hele. Skuespillerne forholder seg hele tiden aktivt til publikum, som kan bidra med sine innspill eller gjennom avstemming.   

Gratis forestilling, åpen for alle.

Livepodcast: Forfatteren og favoritten med gjest Arne Svingen

Forfatteren & Favoritten er podkasten der forfattere forteller om egen ungdomstid og ungdomslesing. Hør forfatterkjempe og podkastnestor Arne Svingen (55) i samtale med superleser Marie Sandvik (17) og vår faste programleder Stian Omland (56). 

Hvem var Arne Svingen da han var mellom 15 og 20? Hva gjorde han? Hvordan formet ungdomstida ham? Og hvilke bøker likte han aller best? Forfatteren & Favoritten er podkasten for deg som er ung og for deg som er voksen nok til å innrømme at en god ungdomsbok er noe du aldri blir for gammel for.  

Lokale korps, lokale filmkunstnere, demenskor, scenekunst for barn er også en del av programmet og vil bli annonsert nærmere avvikling.   

UTSTILLINGER SOM GÅR ALLE TRE DAGER 

Buskerud Kunstsenter: Hyperhaptic av Daniela Bergschneider

Kunstneren Daniela Bergschneider jobber med tekstil og keramikk. Hennes skulpturelle arbeider er bygget opp av tusenvis av håndstøpte porselenselementer som er fanget mellom et mykt og fleksibelt nylonstoff.

Viken fylkeskommune: Årets fylkeskunstner 2022 

Stefan Christiansen ble kåret til Årets fylkeskunstner for 2022 og mottok et arbeidsstipend på kr. 175000 fra Viken fylkeskommune. Fylkeskommunen ønsker med denne ordningen er å fremheve kjente kunstnere fra Viken, samt sette fokus på Viken som et kulturfylke, utalte fylkesråd for kultur og mangfold, Tonje Kristensen (Ap) under overrekkelsen av stipendiet. 

Utstilling i siloen på Papirbredden torg, og kunstnersamtale på Buskerud kunstsenter tirsdag 20. Juni. 

Interkultur: Konsertplakater  

Utstillingen Konsertplakater viser et rikt mangfold av estetiske uttrykk fra ulike musikksjangre og kulturer som er representert i Norge fra 2000-tallet frem til i dag. Plakatene er laget av mindre arrangører eller artistene selv og er blant annet hentet fra Samspill International Music Network, Kulturkollektivet DIWAN og Nasjonalbibliotekets samling. Konsertplakatene stilles ut på fasaden til Union Scene og kan sees gjennom hele Kulturytring. 

Grønland 40: Kari Ulleberg 

Etter 40 år som glassblåser i Fossekleiva og på Union har Kari Ulleberg nå etablert ett kunstglassatelier på Grønland 40, hvor hun videreforedler sitt kalde glass ved å sandblåse, slipe og gravere. Velkommen inn til en egen liten verden.

Drammens Museum  

Langåpent museum alle tre dager av festivalen.

In Search of Democracy 3.0 – utstilling

«Hva savner du i Drammen?» Dette spørsmålet har profesjonelle illustratører fra Østfold Internasjonale Teater stilt drammenserne – og tegnet svarene deres. Under Kulturytring kan du oppleve et utvalg av originalillustrasjonene i denne utstillingen, som er et samarbeid mellom ØIT, museet og Drammen videregående skole. Gratis og åpen for alle!

Se fullt program til Kulturytring 2023 her

Vi tar forbehold om endringer og nye poster på kunstnerisk program. Sjekk fullstendig programoversikt i lenken over for den ferskeste informasjonen om arrangementer på Kulturytring.

Meld deg på nyhetsbrev

Vær den første til å motta nyheter om arrangementer, nye initiativer, gode historier og programmet.