Demokrativerksted: Kontroversielt tema, sa du?

  • mandag 19. juni
  • 12:30 – 14:30
  • USN

UNG-arrangement eksklusivt for UNG-delegater, påmelding gjøres her: https://www.kulturytring.no/pamelding-til-demokrativerksted-med-wergelandsenteret/ 

Arrangør: Det Europeiske Wergelandsenteret

STED: USN, 5. etasje, rom 5617

Mange kvier seg for å si hva de egentlig mener. I frykt for å bli stemplet, kansellert eller misforstått, velger vi å la være å ytre oss. 

Samtidig synes mange at det kan være ubehagelig å snakke med de av oss som har andre meninger enn dem selv. Hva gjør et tema vanskelig å snakke om? Hvordan kan vi skape en ytringskultur der vi tør å være ærlige om våre meninger, men også tåler at det blir litt vondt? 

Med andre ungdom vil du få engasjere deg i spennende samtaler og delta i arbeidet for et tryggere, modigere og mer inkluderende ytringsrom. 

Du kan forvente å: 
– Lære om hvorfor noen temaer er kontroversielle 
– Være med på å diskutere og utforske betente dagsaktuelle tema 
– Delta på praktiske og morsomme øvelser 
– Få konkrete verktøy til å håndtere kontroversielle tema i klasserommet, i vennegjengen og i lokalsamfunnet 
– Møte andre engasjerte ungdommer

Wergelandsenteret har en visjon om å gjøre samfunnet vårt mer demokratisk. Som et ressurssenter driver vi med opplæring i demokratisk medborgerskap, menneskerettigheter og interkulturell forståelse, i Norge, men også i Europarådets 46 medlemsstater, blant dem Ukraina og Hellas.

Unge mennesker er viktige endringsaktører i samfunnet som Wergelandsenteret satser på hver eneste dag. Vi sørger for at de har alle verktøy som trengs for å reparere, ta vare på, og bygge nytt på demokratiet vårt.

Bilde: Det Europeiske Wergelandsenteret

#UNG #ytring #ytringsfrihet #dialog #samtale #kontroversielletema #hatytringer #rasisme #fordommer #utenforskap #skole #demokrati #meninger

 

Meld deg på nyhetsbrev

Vær den første til å motta nyheter om arrangementer, nye initiativer, gode historier og programmet.