In Search of Democracy 3.0, forestilling

  • tirsdag 20. juni
  • 13:30 – 15:00
  • Biblioteket 2. etg

Arrangør: Østfold Internasjonale Teater

Deltagelse på arrangementet er gratis

In Search of Democracy 3.0 er noe så uvanlig som en energisk og humørfylt forestilling om makt og politikk: Bli med på jakt etter et oppgradert demokrati! 

Er demokratiet levedyktig i sin nåværende form? Noe må endres. Men hva – og hvordan, spør kompaniet New Heroes, som leter etter svar i hele Europa. In Search of Democracy 3.0 hadde norgespremiere i regi av Østfold Internasjonale Teater høsten 2021. Under Kulturytring Drammen kommer den kritikerroste forestillingen tilbake, fulgt av en utstilling med samme navn. 

På tide å oppgradere demokratiet? 
Pandemi, polarisering, pengemakt, fremvekst av autoritære regimer og voksende mistillit til politikere: Det internasjonale nyhetsbildet har vært nedslående å følge med på de siste årene! I Norge er vi så heldige å bo i et land hvor demokratiet har gode kår generelt. Samtidig kan lokalt demokrati preges av avmakt i møte med nasjonale og globale utfordringer. Hvis det gamle Hellas representerte «Demokrati 1.0″ og dagens representative demokrati er «Demokrati 2.0», er det vel snart på tide at vi oppgrader til 3.0-versjonen? 

Energi, humor og medvirkning 
Denne forestillingen begynner med en fortelling om demokratiets opphav – som kanskje vil overraske mange – og fortsetter gjennom dagens utfordringer mot en mulig fremtid. Oukje den Hollander og Lucas de Man, som også er en kjent tv-personlighet i Nederland, leder publikum trygt og effektivt gjennom det hele. Skuespillerne forholder seg hele tiden aktivt til publikum, som kan bidra med sine innspill eller gjennom avstemming. Bli med på en morsom og interaktiv demonstrasjon av demokrati i praksis! 

Del av større kunstprosjekt 
In Search of Democracy 3.0 er del av et større kunstprosjekt. Under Kulturytring i Drammen 2021, deltok Østfold Internasjonale Teater med første del av prosjektet: En interaktiv installasjon, der profesjonelle illustratører tegner folks tanker om hvordan fremtidens by bør se ut. Installasjonen har besøkt Drammen flere ganger de to siste årene – og Østfold Internasjonale Teater har samlet inn flere hundre illustrerte innspill til byutviklingen, som ble lansert som fargeleggingsbok i 2021. Tegningene vil også bli utstilt under Kulturytring i 2023. Les mer om installasjonen In Search of Democracy 3.0 i Drammen her: 

Medvirkende 
Kunstnerisk leder og vert: Lucas De Man (Stichting Nieuwe Helden) 
Vert: Oukje den Hollander (Stichting Nieuwe Helden) 
Musikk: Niels Kuiters (Stichting Nieuwe Helden) 
Research og kreativ produsent: Jasper van den Berg (Stichting Nieuwe Helden) 
Produksjonsledelse Nederland: Jip Verweil (Stichting Nieuwe Helden) 
Co-produksjon: Atelier 231 (FR), Festival di Terni (IT), Freedom Festival (UK), La Strada Graz (AT), Lieux publics (FR), Norfolk & Norwich Festival (UK), Oerol Festival (NL), Theater op de Markt (BE) and UZ Arts (UK).

Produsert i Norge av Østfold Internasjonale Teater

Kurator-produsent: James Moore 
Produksjonskoordinator: Fredrik Borgund 
Kommunikasjonsansvarlig: Ida Willassen 
Markedsansvarlig: Hilde Marthinsen

In Search of Democracy 3.0 var et pilotprosjekt under IN SITU ACT og er støttet av EU-programmet Kreativt Europa, Viken Fylkeskommune og Kulturytring Drammen.

Foto: New Heroes | Østfold Internasjonale Teater presenterer In Search of Democracy 3.0, en teaterforestilling der publikum deltar aktivt gjennom avstemning og forslag.

 

Meld deg på nyhetsbrev

Vær den første til å motta nyheter om arrangementer, nye initiativer, gode historier og programmet.