In Search of Democracy – Vi tegner din drøm for Drammen!

  • mandag 21. juni
  • 12:00 – 18:00

Arrangør: Østfold Internasjonale Teater
Sted: Bragernes Torg
Tid:
Kontinuerlig fra 12.00-18.00

Kan kunst og teater bidra til bedre byutvikling og medbestemmelse? Ja, mener Østfold Internasjonale Teater og Company New Heroes som under Kulturytring inntar Drammen med kunstprosjektet In Search of Democracy 3.0. I tre dager vil de samle inn og illustrere drammensernes drømmer for egen by.

Dette er en invitasjon til Drammens innbyggere til å delta i byutvikling og lokaldemokrati på grasrotnivå, der det er en plass til alle ved bordet!

In Search of Democracy 3.0 tar for seg et gitt byutviklingsområde i hver by, og spør folk som bruker området om hvordan det bør utformes. I Drammen samler vi inn ideer for utvikling av områdende Strømsø og Bragernes Vest ved å stille et enkelt spørsmål: Hva savner du og hvorfor? 

En interaktiv installasjon plasseres sentralt i byen. Her får man muligheten til å sette seg ned med en profesjonell illustratør og snakke om hva man savner og ønsker seg i egen by. Hver samtale resulterer i en tegning som umiddelbart stilles ut i installasjonen. Alle illustrasjonene vil senere bli overlevert Drammen kommune og ansvarlig utbygger i det aktuelle området.

In Search of Democracy 3.0 produseres av Østfold Internasjonale Teater sammen med og basert på et konsept av det nederlandske kompaniet New Heroes.  Denne norske varianten ble første gang gjennomført i Moss som del av byjubileet i 2020. Her var det området rundt den nye jernbanestasjonen som var i fokus. 105 illustrasjoner ble samlet inn, utstilt, overlevert de ansvarlige utbyggerne – og dessuten utgitt som fargeleggingsbok.

Les mer om prosjektet på Østfold Internasjonale Teaters hjemmesider. 

Prosjektet gjennomføres i det offentlige rom og alle innbyggere i Drammen er invitert. Ingen påmelding kreves, det vil være gode retningslinjer for smittevern.
Medvirkende:

Illustratører: Hans Gerhard Meier, Aurora Wilde, Simen Langeland
Innbyggerne i Drammen

Konsept: Company New Heroes

Arrangør: Østfold Internasjonale Teater

Foto: Harald Fossen

In Search of Democracy 3.0 lar profesjonelle illustratører tegne din drøm for fremtidens Drammen. Se etter denne interaktive installasjonen i Drammen sentrum under Kulturytring!

Østfold Internasjonale Teater

Østfold Internasjonale Teater (ØIT) er ett av tre institusjonsteatre i Viken fylkeskommune.

Les mer

Meld deg på nyhetsbrev

Vær den første til å motta nyheter om arrangementer, nye initiativer, gode historier og programmet.