Kåring: Norges kulturkommune 2023

  • tirsdag 20. juni
  • 11:30 – 12:30
  • Papirbredden Utescene

Arrangør: Norsk kulturforum

Arrangementet strømmes åpent for alle, gå inn på denne lenken ved arrangementstart: https://vimeo.com/event/3494056/ee3bc37534 

Tiden er inne for å kåre Norges kulturkommune 2023!  Ål kommune fikk prisen i 2021 og er nå klar til å levere stafettpinnen videre til en ny kulturkommune.  

Norsk kulturforum har siden 1992 delt ut den gjeve prisen Norges kulturkommune til en kommune som utmerker seg nasjonalt med sitt kulturarbeid. Nå har juryen nominert tre kulturkommuner til prisen som deles ut med en storstilt seremoni på Kulturytring. De tre finalistene er: Aurskog-Høland kommune, Lillestrøm kommune og Skien kommune. 
 
Prisen Norges kulturkommune er innstiftet og deles ut av Norsk kulturforum. Prisen er en anerkjennelse av kommuner som jobber godt med hele bredden av kulturlivets utfordringer og muligheter, der både offentlige, frivillige og private aktører har sin plass og rolle i et helhetlig lokalt kulturliv. Prisen deles ut av Norsk kulturforum annet hvert år, og er en tittel som vinnerkommunen har i en 2 års periode. Prisen ble første gang delt ut i 1992. Norsk kulturforum ønsker gjennom prisen å synliggjøre godt lokalt kulturarbeid der hele befolkningen gis mulighet for meningsfull egenaktivitet og gode kulturopplevelser, i tråd med kulturlovens intensjoner. Vinneren av prisen vil i perioden man har tittelen være en nasjonal ambassadør for godt lokalt kulturarbeid og blir synliggjort og profilert nasjonalt i samarbeid med Norsk kulturforum. 

Juryen har bestått av Grunde Almeland (V), leder av Familie- og kulturkomiteen på Stortinget, Gunn Marit Helgesen leder i KS, og styreleder i Norsk kulturforum, Tor Helge R. Moen. Prisen deles ut av juryleder Grunde Almeland. 

Bilde: Vandrepokal laget av Paal Ritter Schjerven.

Meld deg på nyhetsbrev

Vær den første til å motta nyheter om arrangementer, nye initiativer, gode historier og programmet.