Kommune 3.0 – Byrde eller berikelse for kulturlivet?

  • tirsdag 20. juni
  • 13:45 – 14:45
  • Multisal 2 Union

Arrangør: NOKU Agder

I denne samtalen tar vi på oss arbeidshanskene, får skitt under neglene og vind i håret når vi går ned på bakkenivå og opp i fugleperspektiv. For hva er egentlig samskaping? Og er Kommune 3.0 bare en fordekt måte å si at vi må kutte i budsjettene på? Kan frivilligheten få for mye makt? Må kunstnerne jobbe gratis for å passe inn i den store felleskapsvisjonen? Og er dette egentlig noe nytt? Har ikke kulturlivet holdt på med slikt siden tidenes morgen?

Vi reflekterer, utfordrer og diskuterer oss litt nærmere et svar på hva Kommune 3.0 betyr for kultursektoren.

Velkommen!

Moderator: Marte Bjerke, journalist i Fagbladet

Paneldeltakere:

  • Eirik Kristensen, festivalsjef Mandaljazz. Mandaljazz har blitt kjent som en bærekraftig festival, blant annet gjennom å ha gjort hele festivalen miljøtematisk flere år. Festivalen har arrangert konserter i 
    et kloakkrenseanlegg og jobber kontinuerlig med bærekraft gjennom festivalen.
  • Nanna Løkka, forsker i Telemarksforskning. Løkka jobber med forsking, evaluering, utredning og utvikling innenfor kulturområdet. Hun har bl a jobbet med et prosjekt om musikk og frivillighet.
  • Camilla Jarlsby, direktør for kultur og innbyggerdialog i Kristiansand kommune. Hun er jurist med faglig bakgrunn fra blant annet Næringsdepartementet, advokatfirma BAHR og (tidligere) Norsk Film AS, samt ulike lederstillinger gjennom 20 år i Schibstedkonsernet, både som juridisk direktør og HR- og organisasjonsdirektør.
  • Mira Svartnes Thorsen, politiker for MDG Kristiansand, samfunnsdebattant og festivalsjef for Ravnedalen Live.
  • Ågot Bugge, kulturkoordinator i Risør kommune og leder for Risørhuset kulturhus. Bugge har erfaring fra forvaltning, politikk og kultursektoren i Norge og Storbritannia.

Meld deg på nyhetsbrev

Vær den første til å motta nyheter om arrangementer, nye initiativer, gode historier og programmet.