Kunstgeist: Kunstnersamtale med årets fylkeskunstner i Viken Signe Solberg

  • tirsdag 22. juni
  • 13:00 – 13:45
  • Bakgården
Se opptak

Arrangeres av:

Arrangør: Buskerud Kunstsenter og Viken fylkeskommune

Bli kjent med årets fylkeskunstner i Viken, Signe Solberg. Buskerud Kunstsenter i samarbeid med Viken fylkeskommune inviterer til en kunstnersamtale mellom Signe Solberg og Jasmina Kemura.

Om kunstneren: Signe Solberg (f. 1985) jobber med skulptur og installasjon. Uttrykket hennes minner mer science fiction og arkitektonisk brutalisme enn persepsjonen av skygger og vannliljer.

Kraften i materialet, i dialog med egen fysiske styrke står sentralt i Solbergs arbeider. Hun benytter hovedsakelig metall, i kombinasjon med andre industrimaterialer som betong og tre, som ekspansivt bygges, kappes av og settes sammen igjen. Videre overlates gjerne arbeidene til seg selv der overflatene transformeres av ytre påvirkning og naturkrefter, eller hun manipulerer dem i et forsøk på å styre den organiske utviklingen i en gitt retning.

Signe Solberg er årets fylkeskunstner i Viken. Hensikten med ordningen er å fremheve kjente kunstnere fra Viken, samt sette fokus på Viken som et kulturfylke. I dette arrangementet blir du bedre kjent med henne gjennom en samtale med utstillingsansvarlig ved Buskerud Kunstsenter, Jasmina Kemura.

Buskerud Kunstsenter er et regionalt kunstsenter som ligger i det nye storfylket Viken.

Med åtte årlige utstillinger i galleriet og kunstfaglige arrangementer ønsker Buskerud Kunstsenter å representere og bidra til utviklingen av samtidskunstfeltet lokalt og nasjonalt.  Senteret driver også en egen kunstbutikk hvor det finnes et rikt utvalg av billedkunst og kunsthåndverk. Videre er Den kulturelle skolesekken et viktig arbeidsområdet som produsenter innenfor visuell kunst.

Foto: Signe Solberg i installasjonen «Enter»/Åsmund Solberg

Buskerud Kunstsenter

Buskerud Kunstsenter er et regionalt kunstsenter som ligger i det nye storfylket Viken.

Les mer

Meld deg på nyhetsbrev

Vær den første til å motta nyheter om arrangementer, nye initiativer, gode historier og programmet.