Kunstytring: War of Art. Film og samtale

  • tirsdag 22. juni
  • 13:15 – 15:45
  • Union hovedscenen

Arrangeres av:

  • Kulturytring

Arrangør:
Kulturytring
En gruppe samtidskunstnere under ledelse av Morten Traavik til Pyongyang for å samarbeide med nordkoreanske kolleger. Hvordan vil vestlig samtidskunst fremstå for innbyggere i et land der all kunst skal tjene regimet? 
Filmvisning og samtale mellom regissør Tommy Gulliksen og Morten Traavik

Nord-Korea er et av verdens mest lukkede land. Hva skjer så når en gruppe kunstnere reiser inn i hjertet av Nord-Korea og utfordrer landets mest sentrale verdier mens verden er på randen av en atomkrig?  Leder Kim Jong-Un holder folket uvitende om hva som skjer ute i verden, og det hevdes at rundt 200 000 nord-koreanere holdes fanget i landets konsentrasjonsleire. Dissidenter og deres familie i tre ledd fengsles og settes i tvangsarbeid. Hit drar kunstner Morten Traavik med seg et følge av sju internasjonale samtidskunstnere for å utsette nordkoreanerne for nye måter å forstå kunst på. Men er det i det hele tatt mulig å drive kulturutveksling under slike forhold? War of Art viser oss Nord-Korea bak den pompøse fasaden og i øyenhøyde, mens Donald Trump truer med «fire and fury» og atomprøvesprengningene får veggene til å riste.

Samtalen starter kl 15.00

Medvirkende:
Morten Traavik
Tommy Gulliksen
Julie Rongved Amundsen, redaktør i scenekunst.no leder debatten. 

Tommy Gulliksen er norsk dokumentarfilmskaper som har laget flere kritiske samfunnsdokmentarer, og har vunnet Gullruten hele 7 ganger, blant annet for En liten øy i verden (2012) om terrorangrepene den 22. juli 2011, og Edderkoppen (2015). Gulliksen mottok sin første Gullrute-pris (beste regi) i 2010 for filmen Den store styrkeprøven, om Vidar Bøe og Tahir Hussain som syklet Trondheim – Oslo. Han sto også bak tv-suksessen Da vi styrte landet, der seks norske statsministrer møttes over en middag. 

Morten Traavik er regissør og kunstner innenfor et bredt sjangerspekter og over en rekke internasjonale grenser, og kunstnerisk leder i Traavik.info. Gjennom praksisen med hyperteater er verkene hans preget av et karakteristisk glidende skille mellom kunst, aktivisme og sosial tematikk. Traavik har fått stor oppmerksomhet for flere av sine kunstprosjekter, blant annet Miss Landmine, og for ulike kunstprosjekter og samarbeid i Nord-Korea.
Les mer: traavik.info

Meld deg på nyhetsbrev

Vær den første til å motta nyheter om arrangementer, nye initiativer, gode historier og programmet.