Leselyststrategi: Hva mener barn og unge?

  • tirsdag 20. juni
  • 12:30 – 13:30
  • Portalen Utescenen

Arrangører: Foreningen !les, Norske barne- og ungdomsbokforfattere, Norsk Oversetterforening, Norsk Forfattersentrum, Norsk Bibliotekforening, Norsk barnebokinstitutt, Den Norske Forfatterforening, Bokhandlerforeningen, Leser søker bok, Norsk Faglitterær Forfatter- og Oversetterforening, Forfatterforbundet, Nynorsk kultursentrum og Den norske Forleggerforening.

Regjeringen er i gang med en ny leselyststrategi som skal lanseres i 2024. Den skal være et samarbeid mellom Kultur- og likestillingsdepartementet og Kunnskapsdepartementet, og målet er å skape en kultur for lesing hos barn, unge og voksne. Strategien skal være kunnskapsbasert og basert på innspillsrunder med kultursektoren og utdanningssektoren.

Hvilke spørsmål og forslag har elever på mellomtrinnet, ungdomsskolen og videregående skole til en ny leselyststrategi? Under Kulturytring Drammen møter Leo Stub Køber og Silje Visnes Ståhlbrand fra Oslo katedralskole Øystein Mathisen (AP), medlem i Utdannings- og forskningskomiteen på Stortinget, og saksordfører for Bokloven, Torstein Tvedt Solberg, til nærmere samtale. 

Foto: Foreningen !les

Meld deg på nyhetsbrev

Vær den første til å motta nyheter om arrangementer, nye initiativer, gode historier og programmet.