På omveien hjem
- tirsdag 20. juni
- 14:00 – 15:00
- Brageteatret
Arrangør: Brageteatret – Regionteater for Buskerud/Viken
Brageteatret presenterer:
På omveien hjem av Vilde Kamfjord
«Vilde Kamfjords bok «På omveien hjem» er så nær en dramatisk tekst en roman kan komme. Brageteatret har lykkes i å gjøre forestillingen minst like rørende som boka.»
Petra J. Helgesen, Periskop
Vinde tar toget helt alene, uten at foreldrene hennes vet om det. Hun skal til Lillehammer på bursdagen til lillesøsteren sin.
Vinde og hennes beste venn Ronald skal spille blokkfløyte, og Vinde har til og med tatt med bunad. Ronald skal ha superhelt-drakt på.
Tilfeldigvis på dette toget, sitter Britt ved siden av henne. De to begynner å snakke sammen. Ganske mye snakker de sammen. De blir rett og slett skikkelig godt kjent. Det viser seg at Vinde har opplevd noe som var veldig vanskelig og uforståelig. Hun bærer på en stor, stor sorg. Hun tror at det er hennes skyld at lillesøsteren ble syk og måtte på sykehus.
På reisen til Lillehammer oppstår minner og bilder fra fortiden, det er en reise både til Lillehammer og til en forståelse av det som ikke egentlig kan forstås. Hva skjer når vi dør? Hvor blir vi av da?
—————-
Forestillingen spilles for 5-7 trinn i DKS-Viken/Buskerud, og i Agder og Vestfold og Telemark i 2023.
Med: Hanne Gjerstad Henrichsen og Martha Kjørven
Bearbeidet for scene: Nils Petter Mørland | Regi: Toril Solvang | Scenografi: Marcus Olson | Lysdesign: Gard Gitlestad | Komponist: Joseph Angyal | Foto: Signe Fuglesteg Luksengard
På omveien hjem varer i 45 minutter og er åpen for alle under Kulturytring.
Ettersnakk:
Etter en kort pause fortsetter vi med panelsamtale:
Utfordrende tematikk i scenekunst for barn
Bør barn skånes for sårbare temaer i Den Kulturelle Skolesekken?
Panelet består av kulturredaktør i Dagsavisen, Mode Steinkjer, psykiater og fagrådgiver ved Pårørendesenteret, Anne Kristine Bergem, og lærer og kulturkontakt på Åssiden skole Ellen Synøve Skimmeland.
Samtalen ledes av kritiker og førstelektor i drama ved Høgskolen i Innlandet, Hedda Fredly.
Foto: Signe Fuglesteg Luksengard