Ta ansvar for å nå ut!

  • onsdag 21. juni
  • 09:00 – 10:00
  • Union Hovedscene

Arrangør: Norges musikkhøgskole og Tankesmia KRAFT

Kulturlivet strever med å nå frem både i redaktørstyrte medier og i politikken. Norges musikkhøgskole og Tankesmia KRAFT inviterer kunstnere, politikere og mediefolk til å diskutere strategier for større gjennomslag i offentligheten.  

Hva skjer når et helt samfunnsfelt mangler i det offentlige ordskiftet? Hvordan synliggjøre kunstens verdi? Hva skal til for å nå frem i media? Hva skal til for å nå frem politisk? Og hvordan kan kulturlivet samarbeide innad for å kommunisere bedre ut? 

Moderator: Asta Busingye Lydersen.  

PROGRAM

Musikalsk innslag ved Synnøve Brøndbo Plassen, NMH 

 

Mediebildet: Status og overblikk  

Innlegg ved Vilde Ellingsberg, medieforsker ved UiB

 

Panel: Hva skal til for å nå frem i media?  

– Erle Strøm, markedssjef i HES 

– Sofie Tollefsbøl, musiker og frontfigur i Fieh 

– Elisabet Davidsen, redaksjonssjef kulturavdelingen i NRK

 

Panel: Hva skal til for å nå frem politisk?  

– Solveig Slettahjell, musiker og initiativtaker til Tankesmia KRAFT 

– Torbjørn Urfjell, direktør samfunn og arena i Kulturdirektoratet, tidligere politiker (SV) 

– Emma Lind, bransjeleder kreativ næring i Virke, tidligere Statssekretær i KUD (V) 

Oppsummering 

– Astrid Kvalbein, rektor ved NMH 

– Solveig Slettahjell, utøver + Tankesmia KRAFT 

OM ARRANGØRENE

Tankesmia KRAFT er en kunstnerinitiert tankesmie for kulturfeltet. Den har som hovedoppdrag å bidra til faglig forankret legitimering av kunstens og kulturens plass i samfunnet. En tankesmie som skal adressere kunsten som fenomen, som profesjon og som samfunnsaktør på alle nivåer av kunstnerisk aktivitet, alt til kunstens fremme. Tankesmia skal være en kunnskapsbasert og aktiv stemme i den offentlige samtalen, om og med vårt felt. Solveig Slettahjell er initiativtager og har sammen med bl.a. Øivind Varkøy og Sigrid Røyseng ved NMH gjort grunnlagsarbeidet for Tankesmia KRAFT. 

Norges musikkhøgskole (NMH) er en vitenskapelig høgskole med over 800 studenter, og landets største fagmiljø innen musikk. NMH utdanner instrumentalister, sangere, kirkemusikere, dirigenter, komponister, musikkteknologer, pianostemmere, musikkpedagoger og musikkterapeuter. Studentene kan ta bachelor, master og doktorgrad i både utøvende og teoretiske emner, i tillegg til en rekke årsstudium, kurs og etterutdanninger. NMH er en av landets største konsertarrangører, og holder til på Majorstua i Oslo. 

Asta Busingye Lydersen er journalist, sanger og skuespiller, og medlem av den norskafrikanske kulturgruppen Queendom. Hun jobber som frilans scenekunstner, kulturprodusent og programleder innen kultur, næringsliv og i offentlig sektor. 

Foto: Sondre Strømdahl

Meld deg på nyhetsbrev

Vær den første til å motta nyheter om arrangementer, nye initiativer, gode historier og programmet.