Natur i rampelyset: Kan populærkultur forvandle spillereglene?

  • mandag 19. juni
  • 12:30 – 13:30
  • Bærekraftscenen

Arrangør: Natural State

Natur er et gjennombruddstema i populærkulturen, fra bøker og filmer til Netflix-suksesser. Hva betyr dette, og hvordan kan vi bygge videre på det? I denne kulturytringen møter du forfatter Gert Nygårdshaug, naturveileder og skogsbad-guide Nina Alida Nordbø, sirkulærøkonom Cathrine Barth og bærekraftsøkonom Einar Kleppe Holthe som vil adressere en rekke dagsaktuelle spørsmål.

Kultur er varig verdi – og nøkkelen til endring i samfunnet vårt. Hvordan kan populærkulturen være en spillveksler for naturen, og hvordan kan vi bygge et økonomisk system som virkelig verdsetter naturen?

Hvem eier egentlig naturen, og hvordan kan vi gjenoppdage og fornye vårt forhold til den gjennom kunst og kultur? Og hva er kunstnernes rolle i skiftet vi står midt inne i?

Velkommen til en tankevekkende sesjon som kombinerer foredrag og panelsamtaler under Kulturytring i Drammen.

Om bidragsyterne:

Gert Nygårdshaug: Forfatter
Gert Nygårdshaug debuterte som 20-åring med diktsamlingen Impulser, og har siden debuten utgitt om lag 30 bøker i ulike sjangere hvor naturen eller naturfenomen ofte spiller en hovedrolle. Gert har et originalt og utfordrende forfatterskap å vise til med bøker som Mengele Zoo og Nullpluss pluss, og han er en forfatter som går sine egne veier for å løse opp stivnede virkelighetsoppfatninger.

Nina Alida Nordbø: Naturveileder og skogbader
Nina Alida er naturveileder, sertifisert skogsbad-guide og sjamanistisk praktiserende i Skog og Mose Naturopplevelser. Hun har lang fartstid som journalist og medieleder, blant annet som nettredaktør i P3. Nina Alida jobbet med NRK.no i 19 år før hun hoppet av i 2020 og skiftet beite. Nå guider hun folk og firma inn i naturen for å finne roen. Hun brenner for å få flere til å bry seg og gjøre noe aktivt for å ta bedre vare på Moder Jord.

Cathrine Barth: Sirkulærøkonom
Cathrine Barth er leder for sirkulærøkonomi i Natural State og er en av initiativtakerne og medgründerne av Nordic Circular Hotspot. Cathrine har bakgrunn innen systemdesign og medieindustrien og innen kultursektoren med blant annet tegnefilmproduksjon og festivaler. I 2022 ble hun listet på topp 50 globalt for kvinner innen bærekraft i SustainabilityX Magazine.

Einar Kleppe Holthe: Bærekraftsøkonom og daglig leder
Einar Kleppe Holthe er bærekraftsstrateg og daglig leder i Natural State. Han er spesialisert på forretnings- og konseptutvikling, stedsøkonomi og steds- og stedsidentitetsutvikling med byliv, eller stedlig aktivitet som nøkkelfaktor. Einar har 20 års erfaring med å realisere verdier i markedet og på steder med omtanke for samfunn, mennesker og de naturlige verdiene parallelt.

Medvirkende:
Marit Helene Thoresen i Bodø2024 og Bjørn Tore Woll i The Extra Mile, Storeheia Vesterålen.

Meld deg på nyhetsbrev

Vær den første til å motta nyheter om arrangementer, nye initiativer, gode historier og programmet.