Mandag 6. mai arrangerer Norsk kulturforum Kulturytring Annuale. Målet med dette er å sette kulturpolitikken under lupen med en debatt, ett år før valgkampen starter. I tillegg til representanter for kulturlivet, stiller landets fremste kulturpolitikere fra både regjeringspartiene og opposisjonen.

I årene det ikke er Kulturytring, vil NOKU invitere til en aktuell debatt under fanen Kulturytring Annuale. Dette er den aller første versjonen i sitt slag – og Kulturytring Annuale #1 går av stabelen i Drammen Kulturhus, mandag 6. mai, kl. 1500.

Årets tema er ingen tilfeldighet.

– NOKU har medlemskommuner og fylker over hele landet som melder om trange økonomiske tider, og at de opplever varsler om kutt. Samtidig satses det mye på kultur og kulturprosjekter rundt om. Regjeringen har annonsert at det skal komme et kulturløft og et regionalt kulturfond, og mange av de politiske partiene har ambisiøse partiprogram for kulturpolitikken, sier generalsekretær i Norsk kulturforum Monica Larsson.

Men akkurat nå opplever NOKU og Larsson at det mellom valgkampene er litt stille. Med Kulturytring Annuale settes kulturpolitikk på agendaen og vi gjør opp status.

– Hva er det partiene vil med norsk kulturpolitikk framover? Og ikke minst hvordan vil politikerne møte utfordringene som undersøkelser nå viser – at det vokser et klasseskille for hvem som har råd til kultur og ikke? Vil det bli den store politiske saken fremover, og hvordan har de politiske partiene tenkt å utforme kulturpolitikken i dyrtid? Dette er noen av spørsmålene som vil reises, understreker hun.

Følgende politikere og representanter fra kulturfeltet er bekreftet:

Deltagere fra kulturfeltet:
Hans Ole Rian, Creo
Nora Evensen, leder for Heddakomiteen og teatersjef for Brageteatret
Nina Hodneland, Norske kulturhus
Vibeke Røgler, leder i Foreningen !les
Bård Jacobsen, Styreleder i NOKU og Virksomhetsleder for Kultur og idrett i Larvik
Ungdomsrepresentant

Politikere:
Torstein Tvedt Solberg (Ap)
Kathy Lie (SV)
Tage Pettersen (H)
Åslaug Sem Jacobsen (Sp)
Grunde Almeland (V)

Moderator er Håkon Haugsbø (tidl. NRK)

Finn mer info om arrangementet og deltakerne i Facebook-arrangementet.

Arrangementet er gratis og åpent for alle og vil bli streamet.

Velkommen!

Drammen kommune og Buskerud fylkeskommune er hovedsamarbeidspartnere for Kulturytring 2025.

Meld deg på nyhetsbrev

Vær den første til å motta nyheter om arrangementer, nye initiativer, gode historier og programmet.