Mellom autonomi og instrumentalitet – kunstnerdrevne initiativ

  • tirsdag 22. juni
  • 14:30 – 15:30

Arrangør: Strømsø Atelierfelleskap
Hvordan bevarer man autonomi og skaper forståelse for det visuelle feltets egenart i møte med en offentlighet som vurderer tiltak gjennom en linse hvor kost/nytte er en tungtveiende faktor?

En fortelling om skjæringspunktet mellom autonomi og instrumentalitet.

Strømsø Atelierfellesskap (SAF) ble etablert i sentrum av Drammen i 2017. Det var resultatet av flere år med målrettet arbeid fra Buskerud Bildende Kunstnere (BBK), en medlemsorganisasjon for over 100 profesjonelle billedkunstnere i Buskerud.

Vi vil ta dere med inn i beslutningsprosessene for oss som initiatorer og representanter for det frie kunstfeltet i møte med samarbeidspartnere som fylke og kommune. Hvordan bevarer man autonomi og skaper forståelse for feltets egenart i møte med en offentlighet som vurderer tiltak gjennom en linse hvor kost/nytte er en tungtveiende faktor? Vi vil gjennom foredraget trinn for trinn forklare hvordan vi bygget opp en argumentasjonsrekke som synliggjorde de verdier et levende og dynamisk kunstmiljø skaper, og hvordan disse verdiene harmonerer med kunstpolitiske målsettinger. Vi foredraget avslutter med en omvisning av Strømsø Atelierfellesskap.

Påmelding gjøres via følgende lenke: Påmelding gjøres her
Medvirkende:
Marius Dahl, Rune Guneriussen, Strømsø Atelierfelleskap

Adresse: Tordenskiolds gate 63.

 

Strømsø atelierfellesskap

SAF åpnet dørene 1. august 2017 og er et kunstnerdrevet initiativ administrert av BBK med støtte fra Buskerud Fylkeskommune.

Les mer

Meld deg på nyhetsbrev

Vær den første til å motta nyheter om arrangementer, nye initiativer, gode historier og programmet.