Velkommen som arrangør for Kulturytring!

Vi kommer til å oppdatere denne siden med relevant informasjon fortløpende, så her er det fint om du sjekker inn av og til.

Husk at du som er arrangør må sørge for informasjonsflyt videre til deltakere i ditt arrangement!

Under finner du informasjon om følgende:

 • Programtekst og foto
 • Sosiale medier og kommunikasjon
 • Praktisk informasjon for gjennomføring
 • Reise og overnatting
 • Billetter og akkreditering
 • Og til slutt: en sjekkliste med de viktigste punktene fra informasjonen

Programtekst og foto

Hvis du vet at du vil gjøre endringer til det innsendte materialet, ta kontakt med oss med oppdateringene. Hele programmet publiseres på nett den 24. april – vi vil gjerne ha endringer i god tid før dette.

Husk å se gjennom deres programpost på nett når den publiseres.

Skal du levere ny eller justert tekst? Husk at mange leser programmet på telefon og at det er mange programposter, forsøk derfor å holde tekstmengden nede. Vi ønsker oss informative tekster med ingress, som godt forklarer arrangementet, samt en renskrevet liste over deltakere.

Bilde til program og nettside kan dere sende inn i filtypene jpg, jpeg eller png. Vi trenger et bilde som er minimum 1000×1000 piksler stort. Bruk programtittelen i filnavnet.

Vi legger inn kreditering av foto der vi har fått inn melding om dette via tidligere skjema. Sjekk deres programpost for å se at det ikke har blitt misforståelser med tanke på navn i bildefiler, eller at vi har gjort en feilopplasting av bilder.
Flere bilder mangler informasjon om kreditering, send inn så fort som mulig hvis det mangler. Eventuelle sanksjoner i forbindelse med manglende kreditering av foto må dere selv imøtekomme.

Sosiale medier og kommunikasjon

Selv om arrangementet ditt ikke nødvendigvis er helt ferdig, oppfordrer vi alle arrangører til å lage eget event på Facebook for sitt arrangement:

I denne mappen finner dere et worddokument med tekst som inkluderes i deres event på Facebook, inkludert lenker for billettkjøp.

Logomateriell kan lastes ned her.

Som hovedregel publiserer ikke Kulturytring eget innhold om enkeltarrangementer i sine SoMe-plattformer, med unntak av arrangementene som var med i første programdrypp 2. mars.

Mer informasjon om sosiale medier for arrangører finner du her.

Praktisk informasjon for gjennomføring

 • Hent festivalpass/akkrediteringskort ved registreringsteltet til Kulturytring, på Grønland Torg i Drammen, Papirbredden, (Grønland 54).
  Festivalpasset får dere utdelt ved scanning av QR-kode som du har fått på mail etter at du registrerte deg. Link eller rabattkode for akkreditering og fribilletter formidles til og distribueres av arrangementenes kontaktperson
 • Møt opp ved arenaen for ditt arrangement i god tid før arrangementsstart, minst 30 minutter. Sørg for at alle deltakere er på plass i god tid.
  Alle arrangementer starter (og slutter) presis.
 • Du blir møtt av arrangementsvert ved arenaen, som hjelper dere i gang, og setter dere i kontakt med tekniske avviklere.
 • NB: som arrangør er du ansvarlig for å ha med deg det du trenger for gjennomføring. Har du en kjøreplan, tar du med deg den selv.
 • Arrangementene gjennomføres fysisk i Drammen og noen av arrangementene strømmes også via vår nettløsning.
  • Det er arrangørene sitt ansvar å innhente samtykke fra deltakere i programpostene som skal strømmes.
 • Dersom det (på arenaer med skjerm/lerret) skal anvendes presentasjonsmateriell (powerpoint eller annet) er du selv ansvarlig for å medbringe det du trenger til avspilling.
 • Kulturytring 2023 er et fysisk arrangement, og det er IKKE alle arenaer som kan imøtekomme behov for digital deltakelse fra panel eller debattanter.
 • Det er over 150 arrangement som skal gjennomføres og et tett program som også skal ha plass til omrigg/lydprøver osv. – vi har derfor som hovedregel IKKE anledning til å la arrangementer gå utover oppsatt tid.

Følg denne linken for mer informasjon om arenaene og scenene.

Reise og overnatting

 • Overnatting: Det blir arrangementer fra morgen til kveld, inkludert konserter og scenekunstprogram på kveldstid med sosiale møteplasser. Vi anbefaler å bestille hotellovernatting tidlig. Vi har rabattkoder på flere hoteller i Drammen, les mer her.
 • For tilreisende med bil er det flere parkeringshus på eller med kort gangvei til festivalområdet. Det er også mulig å parkere ved Drammen Sykehus. Kommer du fra Bragernes-siden av Drammen, bruk gangbrua Ypsilon for å komme til festivalområdet. Oversikt over kommunens parkeringsplasser finner du her.
 • Den enkleste måten å komme seg til Drammen er med toget. Festivalområdet ligger ca 8 minutter fra togstasjonen – og det er godt merket.

Billetter og akkreditering

Til alle innmeldte arrangement følger 2 stk. fribilletter/dagspass til den dagen ditt arrangement skal gjennomføres. Deltakere i arrangementene, som paneldeltakere eller moderator, får også gratis dagspass til festivalen denne dagen.

Videre får alle organisasjoner som er med som arrangør (med innmeldt program) bruke rabattkoden: ARRANGØR100 til billettkjøp. Alle ansatte i organisasjonen kan bruke rabattkoden både til kjøp av endagspass (for deltakelse på en dag av festivalen) og Ytringspass (for deltakelse på alle tre dager av festivalen). Koden gir rabatt på både earlybirdbilletter og andre priskategorier.
Earlybirdbilletter er nå sluppet, og ligger til salgs frem til 20.april, etter det øker prisene

Informasjon om akkreditering blir oppdatert når alle arrangører er bekreftet, i april. Det sendes da ut informasjon til alle arrangementene sine kontaktpersoner med aktive linker til akkreditering. Akkreditering gjelder for to gratis dagspass pr arrangement, i tillegg til dagspass til deltakere i panel og foredragsholdere ol.

Sjekkliste for arrangører

 • Husk at du er vår kontaktperson, og ansvarlig for å videreformidle viktig informasjon til de som skal delta i arrangementet ditt (fra scenen), samt dine kollegaer og med-arrangører. Vi er avhengig av deg for god informasjonsflyt!
 • Opprett tidlig Facebook-arrangement for ditt bidrag, og inviter Kulturytring til å være medarrangør.
 • Husk å informere oss om endringer i ditt arrangement, og se over programteksten til ditt arrangement på nett når det legges ut.
 • Planlegg deltakelsen: Planlegger dere deltakelse over flere dager kan det være lurt å undersøke overnattingsmuligheter så fort som mulig.
 • Informer oss om endringer i ditt arrangement, og se over programteksten til ditt arrangement på nett når det legges ut.
 • Under gjennomføring:
  Møt opp i god tid
  Gjør avtale om oppmøtetid- og sted – med deltakere til ditt arrangement
  Ta selv med dere det dere trenger til gjennomføringen (Presentasjon/minnepinne/PC/evt.kjøreplan osv)

Meld deg på nyhetsbrev

Vær den første til å motta nyheter om arrangementer, nye initiativer, gode historier og programmet.